Cursus politie voor burgers

Door Roy Storcken
“Sinds 2016 ben ik actief lid van de buurtpreventie Hondsbroek-Aldenhof in Born. Via de buurtpreventie kreeg ik een uitnodiging van de Politie om deel te nemen aan de Cursus Politie voor Burgers die 10 weken zou duren. Natuurlijk hoefde ik niet lang na te denken. Ik heb mij direct aangemeld. Na een screening ben ik samen met 15 andere cursisten op 14 maart gestart. Iedere dinsdagavond behandelden ze een onderwerp waar de politie mee te maken krijgt.
De cursus werd verzorgd door de agenten Roy Knez en Nicky Vos. Onderwerpen zoals de taak van wijkagenten, de technische recherche, de Verkeers Ongevallen Analyse en hoe te handelen bij overlast, kwamen aan bod. Ook de chef van het basisteam Westelijke Mijnstreek, Paul de Rooij en de Officier van Justitie Daniele Weymar zijn aan het woord geweest. Ook brachten wij een bezoek aan het trainingscentrum en de meldkamer.
Politiecursus voor burgers
Al met al een behoorlijk intensieve, maar vooral leerzame inkijk in het politieapparaat. Voor iedere burger die meer van de politie wil weten, maar ook voor een ieder die een ‘negatief’ beeld van de politie heeft, is dit een aanrader en eyeopener.
 
Deze cursus zal waarschijnlijk eind van dit jaar opnieuw gegeven worden, dus houdt de social media en de krant in de gaten!”
 

 

Comments are closed.