Lezing: Vissen die gewoon linksaf zwemmen

Op donderdag 13 november is er een lezing over ‘gewenste of betere natuur’ door Sjaak Dehing van het B.A.T. (www.batsittard.nl). Dehing houdt zich onder andere bezig met de ontwikkeling van vistrappen en visigratie in beken.

Op veel plaatsen krijgen beken opnieuw een natuurlijke bedding en krijgt de natuur hernieuwde kansen. Voordat er een schop of graafmachine de grond in gaat is er een lange periode van studie en overleg nodig om het gewenste resultaat voor natuur en een beter waterbeheer te bereiken. Maar wat is nu “gewenste of betere natuur” en hoe om te gaan met b.v. cultuurlandschappen en watermolens. Watermolenbiotoop als kruispunten van cultuurhistorische en ecologische belangen of als onbekende en eeuwenoude variatie in het beekdal.

Sjaak Dehing zal vertellen over de ontwikkelingen van de laatste 5 jaren en hoe steeds nieuwe inzichten tot steeds aangepaste uitgangspunten leiden. Niet vanuit een “ideale wenssituatie” maar vanuit het open en effectief gebruik van de omgeving en haar cultuurelementen. Nieuwsgierig ‘welke beren op de weg’ of liever ‘vissen in het water’ hij allemaal tegen komt.? Kom dan op donderdag 13 november om 20.00 uur naar het IVN gebouw ‘De Gaard’ bij het Kasteelpark in Born voor een interessant verhaal.

De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Informatie via Henny de Mooij: 046-4855073 Of kijk op de IVN website www.ivn.nl/swentiboldborn

IMG_3730

Comments are closed.