Garageverkoop Hondsbroek-Aldenhof op 4 juni 2023

De garageverkoop in onze wijken is dit jaar op zondag 4 juni van 10.00 tot 15.00 uur.

Op deze dag mag je in de wijken Hondsbroek en Aldenhof in Born zelf bruikbare, overtollige, oude, nieuwe of zelfgemaakte spullen verkopen in je voortuin of op je oprit; echter niet op de openbare weg!

Maar je mag natuurlijk ook andere diensten aanbieden: zoals zelfgebakken wafels of cake, een glaasje limonade(siroop), karaoke, muziek maken of een leuk spelletje doen, zolang het maar leuk en gezellig is.

Samen met je buren is leuker
De afgelopen jaren is gebleken dat hoe meer mensen in een straat meedoen, des te meer aanloop en hoe gezelliger het is. Mobiliseer dus nu alvast je buren, nodig familie, vrienden en bekenden uit voor die dag en maak er samen iets leuks van. Gebruik zelf vooral ook alvast je sociale media of maak ‘reclame’ op je werk, om nog meer bezoekers te trekken.

We rekenen ook dit jaar op een enthousiaste deelname van jullie zodat we er met z’n allen wederom een leuke dag van kunnen maken. Uiteraard dien je na afloop wel zelf op te ruimen.

Aanmelden als deelnemer via: 
https://www.hondsbroek-aldenhof.nl/aanmelding-garageverkoop/

De deelname is gratis.

Hofleverancier van de vastelaovend

Onze wijken Hondsbroek en Aldenhof zijn dit jaar weer hofleveranciers van de Bessemebènjers:

Prins Rob Boonen woont op de Heer Ottostraat 47
Jeugdprinses Myrthe Colaris woont op Hondsbroek 7
en jeugdprins Rik Widdershoven op Gaarstraat 60.

Van harte gefeliciteerd en we wensen ze samen met alle bewoners van Hondsbroek en Aldenhof: EINE SJOANE VASTELAOVEND !

Prins Rob van de Bessemebenjers Born 2023
Prins Rik en prinses Myrthe van de Bessemebenjers Born 2023

Kerstmarkt op Aldenhof

Kom jij ook naar de gezellige kerstmarkt in Zorgcentrum Aldenhof?

Je bent van harte welkom op dinsdag 13 december van 16 tot 20 uur.

Zorgcentrum Aldenhof zoekt jou…

als vrijwilliger of buurtbewoner met een bijzondere / leuke hobby.

Alle medewerkers van Zuyderland doen hun uiterste best om iedere dag de beste zorg te bieden. Ze streven ernaar om het thuisgevoel voor de bewoners zo compleet mogelijk te maken. Daar hebben ze jouw hulp hard bij nodig. Er zijn zoveel mogelijkheden om met elkaar warme zorg te leveren die zo belangrijk is voor hun bewoners. Goede zorgverlening is gelukkig niet alleen afhankelijk van geschoold en gemotiveerd personeel. Jij als buurtbewoner kunt ook een waardevolle bijdrage leveren.

Vrijwilligers maken het verschil

De activiteitenbegeleiders van Zorgcentrum Aldenhof zijn voor de bewoners altijd op zoek naar vrijwilligers die regelmatig een handje willen helpen. Als vrijwilliger bied je een belangrijke aanvulling op de professionele zorg. Extra handen geven extra mogelijkheden. Omdat er meer mensen aanwezig zijn waarop een bewoner een beroep kan doen, zullen meer persoonlijke wensen vervuld kunnen worden. Je kunt dus als vrijwilliger verwachten dat je nuttige en betekenisvolle taken krijgt. Denk bijvoorbeeld aan een uurtje per week met een oudere praten bij een kopje koffie, bij mooi weer een stukje wandelen, of ondersteunen bij grote activiteiten.

Beter een goede buur dan een verre vriend

Het team van Zorgcentrum Aldenhof is op zoek naar mensen uit de wijk met een leuke of bijzondere hobby, die dit willen delen, voordoen of laten zien aan bewoners. Dit kan eenmalig, maar mag ook op terugkerende basis en zowel individueel als in teamverband. Denk bijvoorbeeld aan jeu de boules, een (kinder)dansclub, muzikanten, toneel en andere creatieve hobby’s.

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen?

Neem dan contact op met Lilian Riem of Marianne Herben via 088-45804400 of per mail via aldenhof19@zuyderland.nl.

Voor vrijwilligerswerk neem je contact op met Jacqueline Pluis via bovenstaand nummer of per mail j.pluis@zuyderland.nl.

Je kunt ook een kijkje nemen op zuyderland.voorvrijwilligers.nl.

Waterdruk-verlaging door WML

In oktober 2021 werd door Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) de waterdruk in onze wijken Hondsbroek en Aldenhof verlaagd met 50%. De druk ging van 7,5 naar 3,5 bar. Deze drukverlaging zou een direct energievoordeel in het verpompen van water opleveren en daarmee een reductie van de CO2-uitstoot door WML. Ook zou hierdoor het hoofdwaterleidingnet ontlast worden, zodat er minder breuken in hoofdwaterleidingen ontstaan. Deze drukverlaging zou voor de bewoners nauwelijks merkbaar zijn, zo stelde WML in de aankondigingsbrief aan de bewoners.

Bij onze navraag onder de wijkbewoners bleek dat deze drukverlaging toch in een deel van de huizen merkbaar is. Bij de een meer dan bij de ander. In sommige huizen zou de veel lagere druk zelfs tot grote problemen leiden bij bijvoorbeeld douchen en de tuin sproeien. Zeker wanneer er op meerdere plekken in huis tegelijk water gebruikt wordt.

Een bewonersklacht bij de Geschillencommissie Water leverde echter niets op. Zij verklaarden dat WML de druk op juiste gronden verlaagd had en dat dit dus permanent zo kon blijven.

Wat kun je eraan doen?

Na herhaaldelijke vragen vanuit o.a. het Buurtplatform Hondsbroek-Aldenhof aan Gemeente Sittard-Geleen en WML kwam uiteindelijk onderstaand advies voor bewoners die ernstige last ondervinden van een te lage waterdruk in hun huis:

Waarschijnlijk is er in je huis ooit een reduceerventiel geplaatst dat moet voorkomen dat er te hoge drukverschillen in je waterleiding ontstaan. Dat reduceren is belangrijk want door hoge drukverschillen kan apparatuur defect raken.
In sommige gevallen zal dit reduceerventiel echter té goed werken en bij een lagere waterdruk vanuit WML dus te weinig water doorlaten.

Een loodgieter kan dit ventiel voor je vervangen. Dan zul je merken dat je weer ruim voldoende waterdruk in huis hebt. Helaas kan dit klusje wel een paar honderd euro kosten. Dus vraag vooraf om een prijsopgave. WML kan niet aansprakelijk gesteld worden voor deze kosten en zal ook geen reduceerventielen vervangen in je huis.