Hondenpoep

Laten we onze buurt schoonhouden!
Hondsbroek en Aldenhof zijn mooie wijken om in te wandelen en lekker buiten te spelen. Dan is het toch heel erg jammer dat we er op sommige plekken een zooitje van maken.

In onze wijk staan op tal van plaatsen prullenbakken waarin we onze snoeppapiertjes, lege blikjes, zakjes en ander klein afval kwijt kunnen. Het is echter niet de bedoeling – en zelfs verboden! – om deze openbare prullenbakken voor ons huisafval te gebruiken. Wel is het nadrukkelijk de bedoeling dat we deze prullenbakken gebruiken om zakjes met hondenpoep in te deponeren. Hondenbaasjes zijn volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (AVP) verplicht om de poep van hun huisdier direct op te ruimen. Niemand niemand wil geconfronteerd worden met schoenen vol hondenpoep. Om de poep op te ruimen zijn allerlei handige schepjes verkrijgbaar, maar een plastic zakje of zelfs een papieren zakdoekje is net zo effectief. Het onderstaande kaartje toont de exacte locaties van de prullenbakken in onze wijk.

Ook onze wijkagent en de bijzondere opsporings ambtenaren (BOA’s) surveilleren regelmatig en zullen mensen verbaliseren, als ze rommel achterlaten, of de hondenpoep van hun viervoeter niet opruimen.

Als de overlast op bepaalde plekken extra groot is, kunnen we dit soort plekken, inclusief de uren of dagdelen dat de overlast met name veroorzaakt wordt, doorgeven aan onze wijkagent Jan Gouda. Hij zal ervoor zorgen dat hier dan regelmatig extra gesurveilleerd wordt. Stuur uw klachten naar info@hondsbroek-aldenhof.nl en wij zullen er voor zorgen dat het bericht bij onze wijkagent terecht komt.

Als we allemaal onze eigen rommel en die van onze honden opruimen, blijft onze woonomgeving schoon en kunnen we onze kinderen ook zonder rubber laarsjes buiten laten spelen.

Hondenpoep-prullenbakken